Vijesti

Pristup pravdi jednak za sve - otvoren Centar za ljudska prava u Mostaru

Svečanim otvaranjem Centra za ljudska prava od danas je građanima Mostara, koji prema svom imovinskom stanju nisu u mogućnosti da ostvare pravo na sudsku zaštitu, omogućena adekvatna zaštita njihovih prava i jednak pristup pravdi.

Opširnije...

HuriLab - inovativni kamp za promociju prava i sloboda

Da li ste razmišljali kako unaprijediti stanje ljudskih prava u našoj zemlji? Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), zajedno sa svojim partnerima Vas poziva da se prijavite na Kamp društvenih inovacija, HuriLab http://hurilab.org/, gdje vaše ideje postaju stvarnost.

Opširnije...

Zavod ostvario proračunsku uštedu od oko 200.000 KM

ORAŠJE - Zavod za pružanje pravne pomoći Županije Posavske je tijekom 2012. godine ostvario proračunsku uštedu u visini od 179.795 KM.  Radi se o iznosu kojeg je Zavod uštedio angažiranjem u  svojstvu branitelja po službenoj dužnosti i privremenih zakonskih zastupnika.

Taj su posao prije utemeljenja Zavoda obavljali odvjetnici. U 2012.g. pružili su i pravnu pomoć za 56 građana u stanju socijalne pomoći što je ušteda građanima u iznosu od dodatnih 18.000 KM, istaknuo je Ivan Nedić, pomoćnik direktora Zavoda za pružanje pravne pomoći ŽP.

Uspostavljena veza davalaca besplatne pravne pomoći

Mreža pružaoca besplatne pravne pomoći u BiH je danas osnovana zajedničkim potpisivanjem Sporazuma o razumijevanju između 11 organizacija koje ove usluge pružaju širom Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući podršci UNDP-a kroz projekat „Pristup pravdi - Suočavanje sa prošlošću...

Opširnije...

LiveZilla Live Chat Software

Preuzmite obrasce za pružanje besplatne pravne pomoći

Mreža za koordinaciju pružalaca besplatne pravne pomoći u BiH je osnovana u okviru UNDP-ovog projekta Pristup pravdi koju čine državne agencije i organizacije civilnog društva koje aktivno djeluju u oblasti besplatne pravne pomoći.

Aktivnosti Mreže pružalaca besplatne pravne pomoći

Kontakt

Adresa: Džafer mahala 51,
75 000 Tuzla
Telefon: +387 (0)35 369 391
Fax: +387 (0)35 369 392
E-pošta