Vijesti

HuriLab - inovativni kamp za promociju prava i sloboda

Internet i srodne tehnologije posjeduju ogroman potencijal da stvore razne vrste promjena: u vidu akcija građana koji pozivaju na odgovornost osobe na pozicijama moći, tražeći da im budu pružene usluge kako bi živjeli zdrav i sretan život, ili napravili promjenu u vezi onoga što ih se direktno dotiče.

Da biste se prijavili da učestvujete na HuriLab-u trebate poslati kratki rezime (100 riječi) Vaše ideje do 20.05.2013. Tri najbolje ideje – koje izabere panela sudija – dobiće nagradu UNDP –a.

Događaj će biti održan u Jerevanu, Armeniji u periodu 28-30.06.2013.godine.

Koga tražimo?

Ne morate znati programirati kako biste učestvovali u HuriLab-u – upoznaćemo Vas sa ljudima koji to mogu. Također, ne morate slati ideje koje su povezana sa Vašim svakodnevnim poslom.

Sve što morate imati je problem ili izazov kojim se želite pozabaviti.

Ako Vaša ideja bude izabrana, besplatno ćete učetvovati na HuriLab-u! Naše sudije su predstavnici sektora ljudskih prava i tehnologije. Ocijenjivaće Vaše ideje na osnovu tri kriterija: vaše razumijevanje navedenog društvenog problema, odmjerenost pri odabiru predložene tehnologije/alatke ili pretpostavka o održivosti Vašeg projekta.

LiveZilla Live Chat Software

Preuzmite obrasce za pružanje besplatne pravne pomoći

Mreža za koordinaciju pružalaca besplatne pravne pomoći u BiH je osnovana u okviru UNDP-ovog projekta Pristup pravdi koju čine državne agencije i organizacije civilnog društva koje aktivno djeluju u oblasti besplatne pravne pomoći.

Aktivnosti Mreže pružalaca besplatne pravne pomoći

Kontakt

Adresa: Džafer mahala 51,
75 000 Tuzla
Telefon: +387 (0)35 369 391
Fax: +387 (0)35 369 392
E-pošta